Dr. Czira Szabolcs polgármester: „A jelenlegi városvezetés is az értékek megóvásán és gyarapodásán dolgozik”

Mint arról beszámoltunk, országos sajtótájékoztatót tartott múlt szombaton dr. Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Nagykőrösön, a Kálvin téri piaccsarnokban.

Dr. Czira Szabolcs, városunk polgármestere beszédében elmondta: „Mint a 652 éve városi rangú Nagykőrös polgármestere, nagy öröm számunkra, hogy a mi mezővárosunk lehet a sajtótájékoztatónak a helyszíne. Nagy öröm, hiszen Nagykőrös a mezőgazdaságból élő szorgos családok munkájának eredményeképpen fejlődhetett évszázadok során. Eleink útján járunk, az ő áldozatos munkavállalásuknak köszönhető, hogy Nagykőrös ilyenné fejlődött. A jelenlegi városvezetés is az értékek megóvásán és gyarapodásán dolgozik. Az előrehaladás jelentős mérföldköve volt, hogy az elmúlt év március 8-án átadhattuk ezt az új piaccsarnokot, melynek építése a Magyar Kormány támogatásával valósulhatott meg. Ezúton is tisztelettel köszönöm ezt a támogatást a Magyar Kormánytól. Azt gondolom, hogy nem meglepő, hogy egy település polgármestere a kormánytól kapott támogatás kapcsán azt mondja, a forrás jó helyre került. Nagykőrös esetében azonban az élet is bizonyította ezt, hiszen itt áll, működik egy, a várost és a térséget maradéktalanul kiszolgáló piaccsarnok, mely szakmai kiemelkedőségét mi sem jelzi jobban, minthogy 2019. évben az Év Háza versenyen középület kategóriában a legjobbnak bizonyult. Ismételten köszönjük a Kormány támogatását.”

Szerző: Horváth Tibor

“Ha a nagykőrösihez hasonló termelői piacon vásárolunk látjuk, hogy ki az, aki megtermeli az általunk megvásárolt terméket, megismerjük azt az embert, akinek támogatjuk a munkáját azzal, hogy nála vásárolunk.

Tudjuk, hogy ki dolgozott azért, hogy friss, egészséges és magyar termék kerüljön az asztalra.”

Nagy István: két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett – mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

Nagy István kitért arra, hogy Nagykőrös a termelői piacok fejlesztését érintő pályázatból ötvenmillió forint támogatásban részesült, emellett hatszázmillió forint kormányzati támogatást kapott a piaccsarnok újjáépítésére, a terület környezetrendezésére és a hozzá kapcsolódó útépítésekre.

Forrás: Dr. Czira Szabolcs Facebook oldala