Dr. Bakos Zoltán: Házasság hete 2023-ban

vasarnap.hu

A hét mottója: Szeretetbe kapaszkodva

Magyarországon az idei évben 16. alkalommal rendezik meg a házasság hetét a keresztény / keresztyén egyházak és civil szervezetek összefogásával.

A házasság hete fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet  a házasság és a család értékeire,fontosságára, továbbá segítséget nyújtson  a házasságra készülőknek, de azoknak is, akik házasságban élnek, de problémákkal szembesülnek.

A különféle rendezvényekre február 12-19 között kerül sor.

Országosan több száz programra kerül sor, ezek ismertetése, felsorolása ezen kis írás keretében nem lehetséges.

Nagyon érdekesnek és értékesnek ígérkezik  az „Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal” című rendezvény, melyen Ókovács Szilveszter és felesége, Máthé Zsuzsa, Hűvösvölgyi Ildikó és férje, Kisfaludy András, Tolnay Lajos és felesége Csattos Márta  Mohay Bence moderálásával  avatják be hallgatóikat a tartós , boldog házasság örök titkába.

Számos olyan alkalom lesz, melyet rádión, televízión, interneten keresztül követhetnek majd az érdeklődők.

A Polgári Kisgazdák örömmel tapasztalják, hogy a családba, a házasságba vetett hitvallásuknak van alapja, vannak követőink itthon is, szerte a nagyvilágban is. A jelenlegi kormányzat immár több mint tíz éve erősíti a családokat, a házasság intézményét. Tegyünk meg mi magunk is mindent a házaspárokért, a családok elismeréséért!

Dr. Bakos Zoltán, KPE szakértő