Dr. Bakos Zoltán: A személyszállítási kedvezményekről

portoftrans.net

A 91/2023.számú kormányrendelet egyes  közlekedési tárgyú  kormányrendeletek módosításáról szól, valójában az utazási kedvezményekről.

Eszerint a helyközi  bérletkedvezmény  a viszonylatra kiadott bérletre vagy területi érvényességi bérletre is vonatozik az országos, regionális és elővárosi közlekedési szolgáltató személyszállítási üzletszabályzatában, díjszabásában foglalt feltételekkel.

A kedvezményekre jogosult a 6 éven felüli óvodás, valamint a nappali és az esti oktatási munkarendje szerint folyó  oktatásban részt vevő tanuló és hallgató.

Az ellátottak utazási igazolványa  évi 16 alkalommal jogosít kedvezményes utazásra a 65. évüket be nem töltött személyek esetében.

Az utas menetjegyét annak érvényességi idejének kezdete előtt bármely állomáson, míg az  érvényességi időn belül – ha nem kezdte mg az utazást – az indulási állomáson válthatja vissza.

A területi  érvényességi menetjegy visszaváltását a vasúti társaság további feltételhez kötheti, sőt ki is zárhatja!

A rendelet már hatályba is lépett. Tény, hogy mára igen sokféle kedvezmény létezik, érdemes megnézni a részletes feltételeket illtetve ezekről tájékoztatást kérni! Ezen kedvezmények  a környezet kímélését /is/ szolgálják!

Dr. Bakos Zoltán, KPE szakértő