Dr. Bakos Zoltán: 94. Ünnepi Könyvhét

Fotó Femina

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők /MKKE/ 2023-ban immár 94. alkalommal rendezte meg az Ünnepi Könyvhetet, egyben 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat.

Már önmagában ez a tény  is örömteli, hiszen az elmúlt évtizedek alatt háború, forradalom, szabadságharc, rendszerváltás, megszállás , számtalan természeti  katasztrófa és minden egyéb körülmény is gyakran  nem kedvezett a kultúrának.

A társadalmi környezettel idén nem lett volna baj, az időjárás azonban sajnos  nem mindig kedvezett a szabadtéri programoknak, hiszen csak Budapesten három helyszínen / Vörösmarty tér, Vigadó tér, Duna-korzó / zajlottak az események, és  vidéken is számtalan helyen.

A szervezők a tavalyinál  kétszer nagyobb standokon várták az érdeklődőket számtalan program kíséretében.

900 új  mű közül lehetett válogatni, az árak  igen változatosak voltak, 2.500 Ft-tól akár 30.000 Ft-ig. Sok helyen ezekben a napokban jelentős engedményt is adtak a vásárlóknak. A világi és az egyházi  kiadókat, szerzőket egyaránt megtalálhatták az érdeklődők, így a  kínálattal és a választékkal nem volt probléma.

A Polgári Kisgazdák  hittek és hisznek a nyomtatott szó erejében, hisszük, hogy az írott szöveg még sokáig közkincs lehet, életünk és műveltségünk részeként. Várjuk a 2024-es könyvhetet!

Dr. Bakos Zoltán KPE szakértő