Döntött az Orbán-kormány: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Döntött az Orbán-kormány, szentestére, december 24. estéjétől december 25-én reggelig felfüggesztik a kijárási tilalmat Magyarországon – jelentette be hétfőn Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője.

Ami a magánrendezvényeket illeti, a 10 fős korlátozás marad, de ahogy eddig is, a 14 évesnél fiatalabbak nem számítanak bele a létszámba – hangsúlyozta Kiss.

A SZENTESTÉRE VONATKOZÓ DÖNTÉSEK MELLETT ÉLETBEN MARADNAK A TILALMAK ÉS KORLÁTOZÁSOK

Fontolják meg!

Fontolják meg, meglátogatják-e idős vagy veszélyeztetett rokonaikat, mert bár a szentestét respektálják, de ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amivel úgy kell élni, hogy a biztonságot megtartsuk

Müller Cecília: Ne tegyen minket ez az éjszaka szabadossá!

Az országos tisztifőorvos szerint nem kizárható, hogy a koronavírus Dél-Angliában terjedő mutációja bejut Magyarországra.

– ezt már Müller Cecília országos tisztifőorvos mondta a tájékoztatón. 

Összefoglalta:

  • A mai kormánydöntés értelmében a szenteste respektálásával, egyetlen éjszakára felfüggesztette a kormány a kijárási tilalmat.
  • ez nem jelent lazítást, csak egy lehetőséget, amivel nem szabad visszaélni.

Szólt arról is, hogy Magyarország sem hagy leszállni brit repülőgépeket. Hangsúlyozta: a repülőutakat más országokhoz hasonlóan azért függesztették fel, mert Londonban és környékén új vírusmutáció jelent meg, ráadásul olyan típusú, amilyet eddig még nem láttak.

Forrás: index.hu, ENTÉ