Döbbenetes összefüggésre jöttek rá magyar orvosok a koronavírussal kapcsolatban

Fotó: Shutterstock

Magyarország évente közel ezermilliárd forintot költ kutatás-fejlesztésre, és ha ez az ütem tartható, akkor 2030-ra az első tíz k+f innovációval bíró országok közé fog kerülni – hangzott el egy szakmai konferencián Budapesten. A Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója pedig egy fontos eredményről beszélt.

A konferencián beszélt Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója. Előadásában szót ejtett arról, hogy miért fontos a gyógyító és kutatómunkában összegyűlt adatokat elemzése.

A főigazgató kitért arra, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban elsősorban a hematológiai és koronavírus-betegek adatai állnak rendelkezésre. Kimutatták, hogy például

a Covid esetében különbség van immunológiai és genetikai szempontból az enyhe, középsúlyos és súlyos betegek között – ismertette.

A transzlációs medicinának, a melyet ők is képviselnek, tehát az a lényege, hogy az egészségügyi ellátás során összegyűlt adatok, alap- és klinikai kutatási eredmények mihamarabb visszajussanak a gyógyításba – tette hozzá.

Forrás: infostart.hu, MTI

https://infostart.hu/tudomany/2022/12/09/dobbenetes-osszefuggesre-jottek-ra-magyar-orvosok-a-koronavirussal-kapcsolatban