Denevérnap a Tiszatáj Közalapítvány Látogató Központjában

2019.05.25-én „Denevérnapot” tartott a Tiszatáj Közalapítvány a Kesznyéten határában fekvő látogató központjában. Az egész család számára szórakoztató programot kínált. A kicsik a denevérekhez kötődő játékok, vetélkedők keretében ismerkedhettek repülő emlőseinkkel.

A városlakók, akik eddig csak a panelházak réseiben élő, zajongó oldalukról ismerték ezeket az állatokat, megismerkedhettek azzal is, hogy mennyi repülő rovart (pl. szúnyogot!) pusztítanak el ezek az állatok. Részletes tájékoztatót és bemutatót hallhattak, láthattak a városi környezetbe telepíthető denevérszállásokról, melyek segítségével azok hasznos tevékenysége úgy segíthető, hogy közben kiküszöbölésre kerül az embereket zavaró ténykedésük.

Sok vadász ült már úgy a magaslesen, hogy a szúnyogoktól se látott, se hallott! A sok szúnyogriasztótól égett a bőre, annak szaga facsarta az orrát.

Több éves tapasztalat, hogy a lesekre szerelt denevérodúk lakói jelentősen enyhíthetnek ezen a problémán. De ugyanez a hatás érhető el a kiskertekbe, hétvégi házakra szerelt denevérlakok esetében is. A rendezvényen részt vevő szakértőkkel meg lehetett vitatni a problémát, az odúk felhelyezésének a legjobb módjait. Ha már denevérnap, akkor Batman!

Mivel a rendezvényen jelen volt a Véradó Szolgálat is, sokan éltek a lehetőséggel, vért adtak beteg embertársaink számára. Ennek hallatára Batman is megszakította fontos repülő útját, és beállt (repült…) a véradók sorába! Az elveszett kalóriák pótlását denevéres linzer és mézes, sör vagy üdítő, illetve jó szürke marha gulyás biztosította.

Forrás: Bodnár Mihály facebook oldala