Dancsa Bálint értesítése alapján: Megünnepelték Baja megyei rangját

1500 bográcsban készül az ízletes halászlé Baja főterén. Honlapunk Szerkesztősége jó étvágyat kíván mindenkinek. - A kép forrása: dietereceptek.hu

Ünnepi percekkel indult a képviselő-testületi ülés a bajai városházán május 26-án.

A képviselő-testületi ülésen Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője minden bajai képviselő részére átadta a díszoklevelet, amely Baja megyei jogú várossá nyilvánításának döntésének törvényi indoklását tartalmazta. Az átadás előtt ismertette Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselő levelét, aki más teendői miatt nem tudott részt venni az ülésen.

‒ Az ember életében vannak fontos, felejthetetlen pillanatok, melyekre szívesen gondol vissza és melyeket méltó módon ünnepel. Nem csak az emberek, de a közösségek életében sincs ez másképp. Baja város története tele van ilyen emlékezetes pillanattal. Az előttünk álló időben március 10-e és május elseje biztosan ilyen lesz, ugyanis 2022. március 10-én fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely szerint 2022. május elsejétől Baja újra megyei jogú város. Ezzel sokak vágya teljesült, hiszen 72 éve vártunk arra, hogy ez megtörténjen. Köszönet és hála mindazoknak, akik az elmúlt évtizedekben előttünk járva tisztességgel elvégezték a munkájukat, építették településünket, öregbítették városunk hírnevét, kiálltak az érdekeinkért. Az ő munkájuk tisztelete, a bajaiak szorgalma sarkalt arra, hogy javasoljam az Országgyűlésnek Baja megyei jogú várossá nyilvánítását ‒ fogalmazott Zsigó Róbert.

Az eseményen Nyirati Klára polgármester köszöntötte a térség polgármestereit, Baja város díszpolgárait. A köszöntőt követően ünnepi műsor következett, melyet a Szt. Lukin László Ének-zenei iskola diákjai, Ottmár Attila, a Bajai Fiatalok Színházának vezetője, valamint Terray Orsolya énekesnő mutatott be. A régóta várt eseményt végül pezsgőkoccintással és állófogadással ünnepelték meg.

Forrás: baon.hu

https://www.baon.hu/helyi-kozelet/2022/05/megunnepeltek-baja-megyei-rangjat