Csütörtökig kitart a nyárias idő

kép: 24.hu

Hétfőn is meleg időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarhatják meg, de csak a Dunántúlon és északon lehet rövid ideig tartó zápor, zivatar. Záporok, zivatarok környezetében megélénkülhet, máshol mérsékelt marad az északnyugati szél.

Kedden sok napsütésre számíthatunk. A nagyobbra nőtt gomolyfelhőkből néhol, leginkább északnyugaton, előfordulhat rövid ideig tartó zápor. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Szerdán még többnyire napos idő várható. A gomolyfelhők mellett azonban nyugat felől sok fátyolfelhő érkezhet. Északon néhol átmeneti zápor is lehet. Az ország túlnyomó részén nem lesz jelentős a légmozgás, csak északnyugaton élénkülhet meg a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Délután még nyárias meleg lesz, de estétől már nagyobb területen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A maximumok 24-31 fok között alakulhatnak. Előreláthatólag pénteken érkezik meg a hidegfront, ami már többfelé hozhat jelentősebb esőt és szelet.
Kiadta: Szabó Bea (ma 14:35)

Forrás: idokep.hu