Csomagolóanyag-gyárat alapít egy indiai cég Nógrádban

A kép forrása: millerpack.hu

Csomagolóanyag-gyárat alapít egy indiai cég Nógrádban

Flexibilis műanyag csomagolóanyagot gyártó üzemet létesít Nógrád megye nyugati felében, Rétságon az indiai Flex Films, a beruházás értéke 23 milliárd forint, ehhez a kormány 2,8 milliárd forintos támogatással járul hozzá – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón, írja az MTI.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a modern gyártótechnológiának köszönhetően ez lesz az első gyár Európában, amely flexibilis csomagolóanyagot gyárt. A beruházással a cég 170 új munkahelyet teremt Rétságon. A Flex Films Ázsia mellett Észak-Amerikában és Afrikában is működtet gyárakat, Európában a magyar lesz a második gyára Lengyelországot követően. Világszerte 8100 dolgozót alkalmaznak, és 140 országban szolgálnak ki ügyfeleket.

A Flex Films az egyetlen olyan vállalat, amely mind a Pepsi Cola, mind a Coca-Cola számára szállítja saját termékeit, ezek mellett biztosítja olyan termékek csomagolását, mint például a Ferrero Rocher, a Nestlé vagy a L’oreal. A miniszter elmondta, hogy a beruházásért komoly regionális verseny volt, a megnyerésében pedig nagy szerepe volt az Invest India és a magyar beruházási ügynökség három évre szóló együttműködési megállapodásának. India mostanra a kilencedik legjelentősebb befektetővé vált Magyarországon.

(index.hu, Stubnya Bence)

Csank Csaba, a Kisgazda Polgári egyesület Nógrád Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Csank Csaba a KPE Nógrád megyei elnöke szerint: Nógrádban minden munkahelyre nagy szükség van. Sajnos a mi megyénk az ország összes többi megyéjével összehasonlítva az egyik legnehezebb helyzetben lévő közösség. A lakásépítés szédületes iramban folyik szerte az országban, nálunk ez alig észrevehető. Programokra van szükség, amelyek célzottan szolgálják Nógrád megye erősebb fejlődését. Az oktatás színvonalának folyamatos emelése, az iskolák képzési rendjének célszerű kialakítása lehet a leggyorsabb és legerőteljesebb fejlődés elindítója. (kpe)