Csökken a felhőzet, sokfelé kisüt a nap hétfőn

Fotó: somogyma.hu

Szerdán még labilis, nedves légtömeg alakítja az időjárását, de itt nyugat felől fokozatosan vékonyodó, csökkenő felhőzet, változó napsütés és csapadékmentes idő a valószínűbb.

Élénk, olykor erős lökésekkel is kísért ÉNY-i szél fúj a késő délutáni órákig, majd legyengül a légmozgás. Estére kitisztul az ég.
Éjjel kevés felhő, csillagfényes égbolt és gyenge légmozgás ígérkezik. Hajnalban derült égbolt, de párásság, foltokban köd valószínű.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 27,
szerda reggel 18,
szerda délután 27,
csütörtök reggel 16 fok körül alakul.

Léköri front ugyan nincs a közelünkben, de a hidegfrontra érzékenyeket megterhelheti az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Csütörtöktől szombat estig lenyugszik a légkör. Derült, csapadékmentes, gyorsan melegedő idő várható. Szombaton már fülledt hőség valószínű.
– Szombat éjjel és vasárnap fordulhat ismét labilisabbá a légköri helyzet egy térségünket elérő/megközelítő hidegfront hatására. A front útja még bizonytalan, de előreláthatólag a megerősödő ÉNY-i szél mellett, NY-K irányban gyorsan átvonuló zivatarokat adó csapadékmező jelzi útját. Vasárnap, nyugaton és a középső országrészben már kisüt a nap, míg keleten még zivatarokra kell készülni.

– Hétfőn már országszerte napos idő ígérkezik. Délelőtt, nyugaton még erős, délután már ott is gyengülő ÉNY-i széllel.
– Keddtől pár napig ismét csapadékmentes, 30 fok fölé melegedő, napos idő most a legvalószínűbb. (forrás: eumet.hu)

Forrás: sonline.hu