Cseresnyés Péter: az állam ösztönzi a vállalkozásokat, hogy bátran költsenek kutatásra és fejlesztésre és új technológiákra

Cseresnyés Péter államtitkár - A kép forrása: fidesz.hu

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a magyar gazdaság jelenleg erős és stabil, de a többi lépcsőfokot és az újabb kihívásokat csak az innováció segítségével lehet leküzdeni.

Nagyon fontos azon az arányon változtatni, ami szerint a hozzáadott érték többségét nem a hazai vállalkozók, hanem a külföldi multinacionális cégek adják a magyar gazdaságban. (Forrás: Magyar Hírlap, 2018. 07. 07.)

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke: Cseresnyés Péterrel már közel két évtizede együtt küzdök Dél-Zala európai szintre történő felemelkedéséért. Hosszú utat jártunk be, de még csak a feladatoknak egy kisebb hányada van elvégezve. A Péterrel, kezdve az Alpok-Adria együttműködéstől a kanizsai lovas-idegenforgalom fejlesztésén át a Mura-vidék felzárkóztatásáig keményen végig dolgoztuk ezeket az évtizedeket. Kiépült az autópálya az országhatárig, és az csatlakozott az Adriai-tengerig húzódó horvát-szlovén hálózathoz. A térség további fejlődése most igazán nagy léptekkel halad előre. Ékes példa erre a zalaegerszegi kísérlet útszakasz az önvezető autók teszteléséhez. (KPE)