Csalók árulnak forgalomból kivont élelmiszereket a Nébih nevében

Élelmiszer-polc. - A kép forrása: trademagazin.hu

Az elmúlt napokban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nevével és adataival visszaélő csalók emailben léptek kapcsolatba gyanútlan ügyfelekkel: lefoglalt élelmiszereket kínáltak eladásra, melyekről díjbekérőt is kiállítottak – közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.

A hivatal felhívja a lakosság és a vállalkozások, egyéb szervezetek figyelmét, hogy a Nébih nem végez értékesítési tevékenységet és nem kereskedik a forgalomból kivont termékekkel, így díjbekérő számlákat sem állított ki. Amennyiben csalásra gyanakodnak, jelezzék a Nébih ügyfélszolgálatán vagy tegyenek feljelentést a rendőrségen.

A tájékoztatás szerint a Nébih az ügyfélszolgálatára érkezett megkeresések alapján értesült arról, hogy ismeretlen személy, magát a Nébih munkatársának kiadva, a hivatal által lefoglalt élelmiszereket kínált emailben eladásra.

A hatóság nevével visszaélő csaló díjbekérő alapján átutalásos fizetési lehetőséget ajánlott a vevőknek, akik válaszüzenetben adhatták le megrendelésüket. Az ajánlattal kapcsolatban továbbá azt írta, az csak rövid ideig érvényes, ezt követően pedig megsemmisítik a termékeket. A hivatal megtette a szükséges intézkedéseket – írták.

Forrás: hirado.hu, MTI