Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében

Forrás police.hu

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal és a katonákkal együttműködve elfogtak egy embercsempészt és föltartóztattak 179 határsértőt Csongrád-Csanád megyében péntekre virradó éjszaka – közölte a rendőrség .

Az Ásotthalom, Szeged-Gyálarét és Mórahalom külterületén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, szudáni, indiai, tunéziai, marokkói, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök hajnal kettő előtt ellenőriztek Domaszék külterületén egy lengyel kisteherautót és annak ukrán sofőrét. A jármű átvizsgálása során a raktérben 18 – magát török és szír állampolgárnak valló – határsértőt találtak. A 26 éves sofőr ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve pénteken reggel Mórahalom külterületén is feltartóztattak 20 határsértőt. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, palesztin, indiai és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Forrás: Magyar Hírlap. police.hu