Csak egy kijelölt kutyastrand működik Baranyában

A kép forrása: kutyabarathelyek.hu

A nyári meleg nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli. Sok kutyás gazda ezen úgy próbál enyhíteni, hogy magával viszi házi kedvencét a strandra. Sokaknak viszont nem tetszik, ha egy ebbel kell együtt csobbanniuk, legyen az akár a leg­aranyosabb is.

– Én nagyon nem szeretném, ha együtt kellene fürödni a kutyákkal – írja egyik olvasó. A véleményével nincsen egyedül: Vannak persze olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha a kutyákkal együtt úsznak. A téma megosztó, azonban egy jogszabály világosan kimondja, hogy kijelölt fürdőhelyekre tilos kutyát bevinni. Baranya megyében három ilyen hely van, a Pécsi-tó gát melletti szakasza, az Orfűi-tó és az Abaligeti-tó. Nyáron azonban sokan megmártóznak a Dombay-tóban, a Dunában vagy éppen a Drávában, s mivel ezek nem kijelölt strandok, a négylábúak sincsenek kitiltva onnan. Talán Orfűre érkeznek a legtöbben kutyával, ahol éppen ezért már folyamatban van egy olyan partszakasz kialakítása, ahol minden adott lesz, hogy a kutyák is csobbanhassanak. (Forrás: barany.online.hu/Mészáros Rita)

Kékkői Zoltán, a Kisgazda polgári Egyesület Baranya Megyei Szervezetének az elnöke, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nyugalmazott államtitkára. – A kép forrása: parlament.hu

Kékkői Zoltán, a Kisgazda polgári Egyesület Baranya Megyei Szervezetének az elnöke, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nyugalmazott államtitkára: a Polgári Kisgazdák azt gondolják, hogy az nincs rendben, ha az embereknek a kutyákkal együtt kell fürdeni. Ezért, az nagyon helyes, ha az emberek számára kijelölt fürdőhelyen a kutyák nem fürödhetnek. Ugyanakkor „kutya-meleg” van, és ezért a négylábú társállatainknak is szüksége van a felfrissülésre. Ezért az a helyes, ha számukra is kijelölésre kerül a fürdőhely, úgy, mint most már az Orfűi-tavon. A szabály az kell, hogy legyen, hogy a kutyáknak kijelölt fürdőhelyen, az állatorvos által egészségesnek minősített kutya nyugodtan fürödhet a gazdival. Az embereknek kijelölt fürdőhelyen viszont csak az emberek fürödhessenek továbbra is. (KPE)