Budapest nem csak világversenyeket rendezne, hanem otthont adna a nemzetközi sportszervezeteknek is

hir.ma

Budapest nemcsak a világversenyeket szeretné hazánkba hozni, hanem nemzetközi sportszervezeteknek is otthont adna – nyilatkozta Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár és a kiemelt budapesti nemzetközi sportesemények kormánybiztosa a Nemzeti Sportnak.

Mint kifejtette: a legtöbb nagy világszövetség a svájci Lausanne-ban székel, ami számukra az adók és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság közelsége miatt is előnyös, ennek ellenére a magyar kormány által biztosított adókedvezmények és a magyar főváros dinamikus fejlődése miatt egyre több szövetség hajlik rá, hogy Budapestre helyezze át a székhelyét. Jelezte: a Nemzetközi Dzsúdószövetség (IJF) lehet az első szervezet, amelyik Budapestre költözik. Marius Vizer elnök és a munkatársai már a magyar fővárosból intézik a szövetség ügyeit, és a vezetőség már jelezte a közgyűlésnek, hogy hivatalosan is költözzön át a szervezet Svájcból Magyarországra.
„Valóban folyamatban van az ügy, és reméljük, hamarosan már a költözéssel kapcsolatos hivatalos döntésről is beszámolhatunk” – mondta Marius L. Vizer, az IJF elnöke a Nemzeti Sportnak.

NEMZETISPORT.HU