Brutális, ami a magyar boltokban folyik: lassan végleg lemondhatunk a sajtról?

Fotó: Pixabay

Az utóbbi hónapokban brutálisan elszállt az élelmiszereke drágulása: év végére már 40% feletti inflációt tapasztalhattunk az alapvető termékeknél. Azonban az áremelkedés nem volt uganakkora mértékű az összes élelmiszer, ugyanis az datokból az tűnik ki, a tejtermékek kiemelkedő mértékben drágultak más élelmiszerekhez képest – írja a G7.

Ugyan a februárban bevezetett árstop miatt a 2,8%-os UHT tej ára nem változott az utóbbi egy évben, ezt viszont már nem mondhatjuk a többi tejtermékkel kapcsolatban. A lap saját felmérése alapján a trappista sajt egy hónap alatt novemberről decemberre 18,7%-kal drágult, a 20%-os zsírtartalmú tejföl 12,%-kal került többe, de a joghurt, a túró és a 1,5%-os tej ára is 10%-kal nőtt. Emiatt pedig lehetséges arra következtetni, hogy a tejtermékek drágulása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy ilyen brutális élelmiszerinflációt tapasztalunk itthon.

Forrás: penzcentrum.hu

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20230109/brutalis-ami-a-magyar-boltokban-folyik-lassan-vegleg-lemondhatunk-a-sajtrol-1132786?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator