Brutális a várakozási idő a letenyei határon

Forrás: Shutterstock, Lisa S.

Horvátországot egyelőre a biztonságos országok közé sorolta a kormány, így az onnan hazatérőknek nem kell karanténba vonulniuk. Az eddigi tapasztalatok szerint nem sokat számít a horvát határ átlépésénél ha előre kitöltött regisztrációval érkezik az utazó. Egy-egy autóval akár 10-15 percig is foglalkoznak a horvát rendőrök, így Letenyénél hamar sorok alakultak ki. A turnusváltáskor több mint két órát kellett várni, de most délelőtt is, legalább háromnegyed óra volt a várakozás.

Magyar rendszámú autó elvétve volt délelőtt az autópályán a letenyei határ közelében. A sor nagyjából 200 méteres lehetett, de így is több mint egy órát kellett várni az átjutásra. Akinek szerencséje volt, az megúszta ennél valamivel rövidebb várakozással.

Többen vannak, akik hiába próbáltak nem tudtak regisztrálni előre. Nekik a teljes adminisztrációt a határon kell elvégezni, addig pedig sem ők, sem a mögöttük levők nem haladhatnak tovább.

Közben a kormány döntése szerint szigorítják az országba történő belépést. Horvátország felől szabadon lehet majd jönni, amíg nem romlik a helyzet.

„Horvátországnál is ugyan a növekedés nagy, de a fertőzöttek száma alacsony. Ezért egyelőre Horvátország is a zöld kategóriában van.” – ezt Gulyás Gergely jelentette be korábban.

A horvát szabályok szerint egyébként az uniós országokból érkező túristák szabadon beléphetnek az országba, nem kell karanténba vonulniuk.

atv.hu