Brüsszeli bohózattal indult a hétfő / az EU-ból ismét jött egy bizottság, amelyet legföljebb udvariasságból fogadunk.

Fotó Magyar Nemzet

Ismét túlterjeszkedne a hatáskörén Brüsszel. A bohóckodás részeként most egy olyan, dollárbaloldali bizottságot küldtek hozzánk, aminek semmiféle joga nincs itt vizsgálódni.

A mai napon érkezik hazánkba az európai baloldal politikai céljait kiszolgáló PEGA-bizottság, akik tőlem is találkozót kértek, azonban uniós ügyekért felelős miniszterként kénytelen vagyok visszautasítani a felkérésüket – írta meg hétfőn közösségi oldalán Varga Judit. Az igazságügyi miniszter emlékeztetett, az Európai Unió működéséről szóló szerződés 4. cikkének 2. bekezdésével összhangban a nemzetbiztonság továbbra is kizárólagosan a tagállamok hatáskörébe tartozik.

A PEGA-bizottság mandátuma azonban veszélyesen túlterjeszkedik az uniós és az intézményi hatáskörökön, ezt az Európai Bizottság vonatkozó nyilatkozatai is megerősítik. A magyar kormány ellenzi az ilyen jellegű gyakorlatokat, ezért a jogállamiság védelme érdekében nem járulunk hozzá a PEGA-bizottsággal való együttműködéshez. ️

Varga Judit hozzátette, nem kívánunk asszisztálni a magyar és európai baloldal Soros-dollárokból támogatott performanszához.

Forrás: Magyar Hírlaphttps://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230220-brusszeli-bohozattal-indult-a-hetfo