BRFK: Megerőszakolt egy nőt egy szomáliai férfi Budapesten

Fotó frisss.hu

Az a kérdésünk, hogy a szomáliai férfi hol kapott, melyik államban oltalmazott státuszt, hogyan került Magyarországra. (kpe)

Őrizetbe vett a rendőrség egy oltalmazotti státuszban Magyarországon élő 30 éves szomáliai férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt hétfőn Budapesten – tette közzé a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán. A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a 25 éves nő egy szórakozóhelyről távozott, mikor egy ott megismert férfi felajánlotta, hogy elkíséri. A férfi a nőt a Kéthly Anna téren lévő parkba csalta, azzal az indokkal, hogy elszív egy marihuánás cigit. Itt a férfi szexuálisan közeledett a nő felé, aki ezt egyértelműen elutasította. Ezt követően a férfi többször megütötte, befogta a nő száját, megerőszakolta, utána pedig elvette a telefonját is. A nő segítségére egy amerikai férfi sietett, a szomáliai férfi őt is megtámadta, többször megütötte, megrúgta, majd elfutott. Az amerikai férfi értesítette rendőröket, akik aznap délután a VIII. kerületi Teleki téren elfogták a támadással gyanúsítható férfit. A férfit szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérletének, valamint kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A férfi a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el – olvasható a közleményben.

Az Origo információi szerint a hatóságok azt is vizsgálják, hogyan érkezett a férfi Magyarországra, mert korábban Norvégiában hamis adatokkal próbált menekültstátuszt szerezni. A portál szerint kérdéses, hogy a Magyarországra érkezéséhez és itt tartózkodásához a Soros-hálózat jogászai nyújtottak-e segítséget. MTI, ORIGO.HU