Bősz Anett csatlakozik a DK parlamenti frakciójához

Fotó furediturazok.lapunk.hu

Az ellenzéki pártok egyesülése látszik megindulni Bősz Anett képviselő-elnök asszony döntésével. Az egységes liberális párt a belépéssel megvalósulni látszik. (kpe)

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke csatlakozik a DK parlamenti frakciójához – közölte a Magyar Liberális Párt, azzal indokolva a lépést, hogy Bősz Anett így a parlamentben hatékonyabban képviselheti majd a liberális értékeket, mint független képviselőként. A Liberálisok szerint az önkormányzati választás megmutatta, hogy csak szoros szövetségi rendszerben, egységes ellenzékkel lehet leváltani a Fideszt.

Bősz Anett a döntést Vadai Ágnessel, a DK frakcióvezető-helyettesével közösen hétfőn sajtótájékoztatón is ismertette. Vadai Ágnes arról beszélt: az EP-választáson a DK minden várakozást felülmúlóan szerepelt, az önkormányzati választáson pedig az ellenzéki összefogással sok helyen sikerült legyőzni a Fideszt; ezt követően a DK elkezdett az építkezésre koncentrálni. Bősz Anett nem csak azért csatlakozik a DK-hoz, mert az általa képviselt gondolkodásmód megfelel a Demokratikus Koalíciónak, hanem azért is, mert a párt nevében a koalíció nem pusztán egy kifejezés: náluk sokféle demokratikus eszmeirány megfér – jelentette ki. Bősz Anett elmondta: csatlakozásakor garanciákat kapott arra, hogy a liberális értékek képviselete erősebb lehet a parlamenten belül. INDEX.HU, MTI