Börtönbe megy a pécsi parkolóőrökre lövöldöző férfi

Fotó Vezess.hu

A parkolóőrök már szóvá tették helyi önkormányzati képviselőnknél, hogy rendezetlen a jogvédelmük. Tevékenységükkel ma már közfeladatot látnak el, mert önkormányzati alkalmazottként dolgoznak. Érdemes lenne megfontolni, hogy az agresszív fellépésű parkolókkal szemben megfelelő védelmet kapjanak a hivatásukat teljesítők. Hangsúlyozzuk, hogy „hivatásukat teljesítők” és nem a túlteljesítők, akik időnként már most is nagyobb hatalmat tulajdonítanak önmaguknak, mint ami megilleti a feladatot ellátót. (kpe.hu)

Lényegében helybenhagyta a Pécsi Törvényszék az elsőfokú ítéletet a pécsi parkolóőrökre lövöldöző férfi ügyében, és jogerősen két év négy hónap börtönre, valamint három év közügyektől eltiltásra ítélte T.B. vádlottat.

A pécsi férfi még 2018. március 21-én a délutáni órákban egy élelmiszerbolt előtt parkolt le Pécsett, de parkolójegyet nem váltott. Miután befejezte a vásárlást, és kilépett a boltból, azt látta, hogy egy parkolóőr hölgy éppen a kocsiját bírságolja, ehhez pedig fényképet is készít.

A vádlott trágár szavakkal tarkítva, kiabálva felelősségre vonta a parkolóőrt, és azzal fenyegette, hogy szétveri a fejét, illetve elvágja a torkát.

A sértett nő az eset közben telefonos kapcsolatban volt a szintén parkolóőr barátjával, aki a történteket végighallgatva a helyszínre sietett. A helyszínen kérdőre vonta a vádlottat, aki úgy tűnt lenyugodott. A két parkolóőr azt is elmondta a vádlottnak, hogy amennyiben vesz parkolójegyet, megszakítják a bírságolást. Közben egy harmadik parkolóőr nő is a helyszínre érkezett.

A vádlott a közelben lévő automatánál megvette a parkolójegyet, majd további szidalmazások közepette a jegyet a három parkolőr lába elé dobta a földre. A sértettek ezt szóvá tették, erre a vádlott a bírságoló parkolóőr nőhöz lépett és fejen ütötte. A nő a földre esett, a vádlott pedig az autójához ment, elővette az ötlövetű gáz-és riasztófegyverét, és a sértettek felé lövéseket adott le 9mm-es gumilövedéket használva.

A lövések előbb a parkolóőr férfi felső karját és az első női parkolóőr jobb alkarját találták el, majd a vádlott a harmadik parkolóőr nő felé fordult és két célzott lövéssel hátba lőtte, végül ismét az első nő felé visszafordulva még egy alkalommal célzott lövést adott le, de a sértettet már nem találta el.

A két parkolóőr nő 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: index.hu, Juhász Edina