Boros Anita: A kormány az év minden napján cselekszik a klíma- és természetvédelemért

Fotó kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

Tudatosan és folyamatosan tenni kell azért, hogy környezetünk értékeit megóvjuk; a magyar kormány a veszélyhelyzet idején is dolgozik a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben kitűzött stratégiai célok eléréséért – hangoztatta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Föld napja alkalmából. Boros Anita hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás mindenütt hatalmas kihívást jelent. Magyarország cselekvő részese e folyamatnak, számos kezdeményezés hívja fel a figyelmet a tudatos, környezetkímélő életmód lehetőségére, és arra, hogy közösen rengeteget tehetünk a természeti értékek megőrzéséért.

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor a Föld napja alkalmából. A miniszterelnök Michael Jackson Earth song című számát is közzétette.

Az MSZP közleményében azt írja: a miniszterelnök megszüntette az önálló környezetvédelmi minisztériumot, összevonta és más szervezetekbe olvasztotta a témával foglalkozó tudományos háttérintézményeket és a kormány folyamatosan gyengíti a környezet védelmét szolgáló jogszabályokat.

A tőkevezérelt globalizáció a szakadékba taszítja a Földet, ezért nem folytathatjuk ott, ahol a járvány előtt abbahagytuk – mondta a Föld napja alkalmából tartott sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke. Schmuck Erzsébet közölte: pártja azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére egy válságálló gazdaság megteremtésének főbb kérdéseit.

MANDINER.HU, ATV.HU, MTI