BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (OS)

Forrás police.hu
Budapest, 2022. július 4., hétfő (OS) – Továbbra is segíti a menekültek elhelyezését a katasztrófavédelem. Sok gyermek és nő érkezik továbbra is a háború elől menekülve Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre.

    A katasztrófavédelem az elmúlt héten 67 ember, köztük 30 gyermek és 23 nő elhelyezésében, utaztatásában működött közre. A háború kitörése óta összesen 11 945 ember elhelyezését koordinálta a szervezet.
Emellett a katasztrófavédelem rögzíti az országon áthaladó, Ukrajnába tartó segélyszállítmányok útdíjmentességét is, ezek száma a háború kitörése óta meghaladta a 4300-at.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság      

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye     
Budapest, 2022. július 4., hétfő (OS) – Az előző nap adatai számokban.
    Magyarország területére 2022. július 3-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6161 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5396 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 242 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. július 3-án 149 ember, köztük 49 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

Országos Rendőr-főkapitányság    
Forrás: MTI, OS