Blikk: A magyar átlagbért csak a vezető tisztek keresik meg a Magyar Honvédségnél

A nyugalmunkért dolgoznak - igen alacsony fizetésért. - A kép forrása: honvédelem.hu

Tucatnyi kedvezménnyel és juttatások egész sorával csábítja magához a fiatalokat a Magyar Honvédség, ám a katonaéletet a jelentős év eleji béremelések ellenére is a hazai átlagnál jóval szerényebb fizetéssel honorálják – adja hírül a Blikk.

A magyar átlagfizetés megközelítőleg nettó 220 ezer forint, ezt egy altiszti állományban lévő fő-törzszászlós 31 év szolgálati viszonnyal érheti el – derült ki az MH hivatalos toborzóoldalán található kalkulátorból a lap szerint. Csak a vezető tisztek keresik meg a hazai átlagbért – közli a Blikk, rámutatva: sokan választják a külföldi missziók veszélyeit a többszörös fizetésért cserébe. (Forrás: Blikk)

A biztonságunkért dolgoznak. – A kép forrása: police.hu

A Polgári Kisgazdák sajnálatosnak tartják, hogy a rendőrség állományában dolgozó emberek is hasonló helyzetben vannak. A rendőrség még a katonai szolgálatot teljesítőknél is nagyobb gondokkal küzdenek, mert számosan az ország távolabbi részéről toborzás útján kerültek budapesti, vagy Budapest-környéki szolgálatba, de a jövedelmükből az albérleti díjak megfizetésére nem képesek. (KPE)