Beváltak az árstopok, 4,4 százalékkal mérsékelték az inflációt

Fotó: dehir.hu

Valamennyi árstop esetében döntést fog hozni a kormány. Az árstopok beváltak, a 4 stop infláció leszorító ereje jelentős. Ezek nélkül az infláció 13 százalék fölötti lett volna.

Az infláció hatásait igyekszik minimalizálni a kormány

Az elkövetkezőkben is arra törekszik a kormány, hogy minimalizálják az inflációt. A Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint az infláció csökkenésére a nyár végén lehet számítani. Magyarország hét országot előz meg az uniós fejlettségi listán, ezt a listát az eurostat állítja össze. Magyarország előtt Lengyelország található. A beruházási rátát sikerült fenntartani. A járvány előtti helyzetnél is kevesebb a munkakereső. A kiskereskedelem és a turizmus is felülmúlta az előző évi adatokat.

Szentkirályi Alexandra köszönetet mondott a humanitárius segítségnyújtásért

Szentkirályi Alexandra megköszönte mindenkinek az erőn felüli segítséget. Működnek a segítségpontok, összesen 5 helyszínen a határ mellett. Ezeket a pontokan rengetegen igénybe veszik. A Híd Kárpátaljáért mozgalom keretén belül már a múlt héten meghaladta az egymilliárd forintot. Már több mint 270 ezer szolidaritási jegyet állított ki a MÁV az Ukránjából menekülők számára. Az összes menedékes kérelem 17 ezer volt, és 100 ezren kértek 30 napos tartózkodást – tette hozzá.  A BOK-csarnokban több mint 24 ezer ember fordult meg.

A menekülteknek egészségügyi szolgáltatásokat is nyújtanak, megoldott a gyógyszerfelírás, és adott esetben a kórházi ellátást is biztosítják számukra. A szálláshelyek felajánlása, kiosztása is folyamatos, a katasztrófavédelem több mint 10 ezer embert helyezett el, akik fele részben gyermekek. 270 ezer szolidaritási jegyet állított ki a MÁV. Megkezdődött az ukrán menekült gyerekek óvodákba, iskolákba integrálása, 300 óvodás, 1000 iskolás van már a magyar intézményekben, az egyetemeken 440-en.

Forrás: hirado.hu