Bevallotta a cseh kormányfő: már csak a csoda segíthet elkerülni az újabb szigorításokat

Andrej Babis cseh miniszterelnök. - A kép forrása: zoom.hu

Nem működnek eddig azok a szigorító intézkedések, amiket bevezettünk és ha csak nem történik valami csoda velünk, akkor jövő héten további szigorító intézkedéseket kell bevezetünk – jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő egy vasárnap esti Facebook-videójában.

Mindez azután történt, hogy vasárnap reggel közel 12500 új pozitív koronavírusos esetről közöltek adatot a cseh hatóságok, ami sokkal több, mint bármelyik hétvégi adat volt, amikor jellemzően kevesebb tesztet végeznek. Emellett 106 új elhunytról is beszámoltak, így a koronavírussal összefüggésben már 2077-en vesztették életüket.

Csehországban már eddig csaknem a tavaszi szintű kijárási korlátozások voltak, hiszen e hét szerdától a legtöbb boltot és szolgáltatást bezárták, és csak a létfontosságú utazásokat engedik az embereknek. Most ehhez képest beszél további várható szigorításokról a kormányfő.

Babis szerint jó lenne a megszokott keretek között ünnepelni a karácsonyt, de nem tud egyelőre semmit ígérni, nem tudom, hogy mi lesz a vírussal, nem tudom – ismételgette a videóban.

Forrás: portfolio.hu