Betiltotta a könnyű drogok eladását kiskorúak számára az olasz kormány / Magyarországon is új, hatékony intézkedések szükségesek a drogfogyasztás visszaszorítása érdekében

A jobboldal szerint nincs olyan drog, ami bárkire is jó hatással lenne. Az utóbbi években több fiatalkorú halt meg az országban tiltott szerek használata miatt.

Bár cannabis boltok vannak Olaszországban, de mostantól csak személyi igazolvánnyal lehet vásárolni bennük. Az olasz kormány a kiskorúak védelme miatt döntött így.

„Mi nem csak a cannabis, ha nem általában a drogok ellen vagyunk. Nem értünk egyet a baloldallal, akik liberalizálnák a piacot, mert tudományos orvosi eredmények is azt bizonyítják, hogy a kábítószer káros” – Mondta a legnagyobb kormánypárt képviselője.

Hasonló véleményen van az olasz Nemzeti Liga vezetője is, aki gyakran felkeresi a drogos fiatalok közösségeit is, hogy segítsen nekik abban, hogy meg tudjanak szabadulni a függőségüktől, amit a könnyű drogok használata indított el. Az olasz labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya arra biztat mindenkit, hogy drogozás helyett inkább sportoljanak: „Én azt tudom mondani, hogy a sport jót tesz mindenkivel. A drogok viszont ártanak és ne mondja senki, hogy a könnyű drogok nem, mert ez abszurd.”

Forrás: hirtv.huhttps://hirtv.hu/hirtvkulfold/betiltotta-a-konnyu-drogok-eladasat-kiskoruak-szamara-az-olasz-kormany-2570204?utm_source=feed&utm_medium=rss