Beporzók napja

Fotó nhmus.hu

Az idei évben is szeretnénk meghívni – a járványhelyzet miatt online – az ország apraját-nagyját, mindenkit, aki szereti a finom gyümölcsöket, a mézet, vagy csak érdeklődik az élővilág szemet gyönyörködtető sokfélesége iránt, hogy látogasson el a Magyar Természettudományi Múzeum honlapjára és nézze meg a jeles nap alkalmából látható programunkat.

Alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás látogatóink számára egyaránt lehetőséget adunk a játékos ismeretszerzésre. A felnőtt érdeklődők is találnak majd példát különleges növényekre, állatokra, amelyek kölcsönös előnyöket nyújtó kapcsolata akár több millió évre nyúlik vissza. Bemutatunk néhány növényt, amelyek a csábítás művészei, megtudhatjuk, hogy a reklám nem emberi találmány. A növények nem egyszer mesteri módon használják ki gyanútlan látogatóikat, akik mit sem sejtenek a „cselszövésről”.

Az is kiderül, hogy a barterüzlet széles körben elterjedt a növények és az állatok között. Nem utolsó sorban fény derül arra, hogy milyen, és hogyan készül egy ötcsillagos rovarszálló, és hogy milyen módokon segíthetjük szövetségeseinket, a beporzókat a fennmaradásért folytatott küzdelmükben. Online játékok is segítik az eligazodást a növények és beporzóik közti változatos kapcsolatrendszerben.

Forrás: nhmus.hu