Békéscsaba fejlődik

Fotó forrása: Hanó Miklós Facebook oldala

Hanó Miklós a KPE Békés megyei Elnöke: Köszönöm Takács Árpádnak, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetőjének, a kormányhivatal hatóságainak, munkatársainak segítőkész együttműködését városunk fejlesztéseinek megvalósításában. Köszönöm Magyarország Kormányának, hogy ilyen erőteljes figyelmet szentel Békéscsaba fejlesztésének, lehetővé téve soha nem volt fejlődésünket.

A Békés Megyei Kormányhivatalban szerdán Takács Árpád kormánymegbízott vezetésével koordinációs értekezleten tekintették át a Modern Városok Program keretében Békéscsabán megvalósuló kiemelt projekteket.
A békési megyeszékhely e program keretében – az M44 fejlesztése nélkül – mintegy 80-90 milliárd forint támogatásban részesül és 24 nagyszabású beruházás valósul meg. Az elvégzett feladatokat és a jövő teendőit egyaránt górcső alá vették a kormányhivatal, a város, a hatóságok, szakhatóságok, illetve a közműszolgáltatók képviselői az értekezleten.
Hat megyei kormányhivatal, több mint húsz hatóság, 6-7 közműszolgáltató munkáját kell összehangolnunk – hangsúlyozta Takács Árpád.
Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője kiemelte: örömteli a kormányhivatal, az önkormányzat, a hatóságok zökkenőmentes, rugalmas együttműködése.
– Köszönjük, hogy Magyarország Kormánya jelentős figyelmet szentel Békéscsaba fejlődésének ezzel segítve Békés megye fellendítését – nyomatékosította Hanó Miklós választókerületi elnök.
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a projektek helyzetéről számolt be.

(Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal, Hanó Miklós facebook oldala)