Bejelentették: ebben a hét megyében nem gyújthatunk tüzet

Fotó Getty Images

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tűzgyújtási tilalmat rendelt el hét megyében fokozott tűzveszély miatt. Kiemelték azt is, hogy a kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés nem végezhető.

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) április 3-tól Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fokozott tűzveszély miatt. A hivatal arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, ugyanis Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Kiemelték, hogy a kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés nem végezhető.

A közlés szerint a tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakóhelyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI, hellovidek.hu