Bejelentették a németek: pokoli nehéz időszak jön

https://www.szabadmagyarszo.com/

Megtörtént Olaf Scholz igazságbeszéde a Bundestagban. A Tageschau arról ír, hogy a német kancellár parlamenti beszédében elismerte: nehéz helyzetbe került kormánya. 

Eltörlik az energiaárféket, viszont felfüggesztik az adósságféket. Az ellenzék ismét az alkotmánybírósághoz fordul, és alkalmatlannak tartja a kormányfőt.

Előzőleg az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a koalíció költségvetési előirányzatait, ez pedig a szociáldemokratákból, a zöldekből és a szabad demokratákból álló kormányt hatvanmilliárd eurós megtakarításokra kényszeríti. Scholz szerint a nehézségeket a koronavírus-járvány, de mindenekelőtt az ukrajnai orosz háború okozta. 

Hozzátette: Németországnak olyan kihívásokkal kell szembenéznie, amelyeket még soha nem tapasztalt ilyen koncentrációban. Scholz ugyanakkor megígérte: a szociális kiadásokat igyekeznek szinten tartani, mint ahogy törekszenek néhány korábban beígért beruházás megvalósítására is.

Élesen bírálta a kancellárt az ellenzék első számú vezetője, Friedrich Merz. A nagyobbik konzervatív párt, a CDU elnöke alkalmatlannak minősítette Scholzot a kancellári tisztségre, írják. Még élesebben bírálta a kancellárt Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt elnöke. A radikális jobboldalinak tartott párt támogatottsága jelentősen nagyobb Scholz pártjáénál, a másik két koalíciós párt támogatottságánál meg pláne. 

Az AfD vezetője ezúttal is leginkább a menekültek befogadását hánytorgatta fel az Olaf Scholznak, írja a lap.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/kulfold/2023/11/bejelentettek-a-nemetek-pokoli-nehez-idoszak-jon?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_02_t