Barátságtalan idővel indul a május: mire számíthatunk a hosszú hétvégén?

Fotó Getty Images

Várhatóan esős és szeles lesz a hosszú hétvége.

Pénteken, május 1-én a nap első felében jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól kezdhet szakadozni nyugat felől a felhőzet, és főként a Dunántúlon gomolyfelhők képződnek. Többfelé valószínű eső, zápor, főként a déli és keleti tájakon zivatar is. A délnyugati, déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.

Fotó Getty Images

Szombaton átmeneti szünet után nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, és több helyen valószínű eső, záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet gyakran kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak, szórványosan eső, zápor is valószínű. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szelet többfelé kísérhetik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat, Femina