Balog Zoltán hűséges a hivatásához

Balog Zoltán református lelkész. - A kép forrása: kormany.hu

Balog Zoltán egy újabb posztról mondott le

 

Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnöke – A kép forrása: kormany.hu

Vízkelety Mariann, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát választották meg a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület új elnökének, miután Balog Zoltán bejelentette lemondását a keddi közgyűlésen – közölte az egyesület szerdán az MTI-vel.

Balog Zoltán lemond a mandátumáról. A fideszes képviselőt gyülekezete visszahívja a szolgálatba. Balog Zoltán keddi lemondása erről a posztról eddig nem volt köztudott. Balog az előző Orbán-kormány Emmi-minisztere volt, de az új kormányban nem kapott posztot. Balogot parlamenti képviselővé választották tavaly tavasszal, ám ősszel lemondott a mandátumáról. A közlemény szerint Vízkelety Mariann, aki alakulása óta tagja a szervezetnek, a közgyűlésen azt mondta, elődjéhez híven, hasonló szellemben és elhivatottsággal szeretné végezni munkáját az egyesületben. Az új elnök tagja a Százak Tanácsának, a Széll Kálmán Alapítványnak és több más nemzeti értékrendű civil szervezetnek – tették hozzá. Mint írták, Balog Zoltán 2009. augusztus 29-től volt az egyesület elnöke, a későbbiekben tiszteletbeli elnökként tevékenykedik ott. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület 1996-ban alakult „a polgári, nemzeti és keresztény közéleti erők összefogása, a polgári értékek, erények megóvása és országos kiterjesztése érdekében. Az egyesület számos fontos és időszerű témában szervez társadalmi és szakmai egyeztetést, vitafórumot, kulturális eseményt, országos és határon túli rendezvénysorozatot a kitűzött célokért és a polgári gondolkodás kultúrájának ápolásáért.” Ez az egyesület szervezi rendszerint Orbán Viktor évértékelő beszédét.

Balog Zoltán református lelkész. – A kép forrása: kormany.hu

A Polgári Kisgazdák sajnálják, hogy Balog Zoltán tiszteletes Úr visszavonul a politikától. Nagyra becsüljük, hogy lelkészi hivatását vállalja, munkájára a Mindenható áldását kérjük. Vízkeleti Mariann régi ismerőse, és ha Ő is megengedi, régi barátja a Polgári Kisgazdáknak, munkáját a jövőben is szívesen segítjük. (KPE)