Bakos Zoltán: Tovább erősödhet a nemzeti identitás!

Lovasugratás Nagykanizsán. - A kép forrása: zaol.hu

Rövidke kormányhatározat jelent meg az elmúlt napokban, mely módosítja a ” nemzeti identitás erősítését  célzó programokról ” szóló korábbi jogszabályt.

A kormány egyetért azzal, hogy  az  ” Álmok álmodói 20 ” kiállítás és rendezvénysorozat nemzeti kultúránk és nemzeti identitásunk megőrzése és a jövő nemzedékkel való megismertetése  Magyarország kulturális fennmaradása szempontjából az állam kiemelt felelőssége.

Ezek megvalósítása érdekében a kormány  ” létrehozza a Lázár Ervin Programot, amely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosítja” a legkülönfélébb kulturális alkalmakon való megjelenést.

Ezek lehetnek

  • színházi, tánc- és cirkuszi előadások,
  • komolyzenei hangversenyek,
  • muzeális intézmények.
  • katonai hagyományőrző bemutatók.

Külön is örülök annak, hogy felkerült a listára az őshonos állatok  bemutatóhelye is, mert ezeket már nemhogy a városi, de a vidéki gyermekek sem ismerik!

Mi lehet fontosabb a Polgári Kisgazdáknak, mint gyermekeink nevelése ?  A néhány soros  kormányhatározat ennek fontos részét képezi, remélem  az illetékesek élni fognak a lehetőséggel, és gyermekeink  kedvükre szórakozva tanulhatnak majd!

Dr. Bakos Zoltán, KPE szakértő