Azonnali kérdésekre válaszolt Orbán Viktor: Ambíciónkat nem adjuk fel

Fotó MTI, Bruzák Noémi

Orbán Viktor Bencsik Jánosnak (független) válaszolva azt mondta, ha egy képviselőnek információja van valamilyen bűncselekményről, akkor feljelentési kötelezettség terheli. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szegénység tekintetében a mostani Magyarországot nem lehet összehasonlítani a 10 évvel ezelőtti állapottal – számolt be az Origo.

A minimálbéremelés nem az elitet segíti – tette hozzá. Ez a gazdaság teljesítményének köszönhető. Azt az ambíciónkat, hogy a munkanélküliséget és a szegénységet felszámoljuk, nem adjuk fel – tette hozzá.

Több tízezer hazai cég exportál

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, hogy 2010-ben 73 ezer, míg most 161 ezer forint, míg a garantált bérminimum 210 ezer forint. 38 537 magyar vállalkozás exportál, ebből hazai tulajdonú több mint tízezer.

Egyelőre még kevés a nemzetközi szintéren helytálló magyar tulajdonú vállalat, és eddig több mint 550 milliárd forintnyi beruházásösztönző támogatást folyósított a kabinet.

Orbán Viktor: Zéró tolerancia a korrupcióval szemben

Orbán Viktor Szilágyi Györgynek (Jobbik) azt válaszolta, hogy eljön még az ideje, hogy Soros Györggyel beszél majd. A rendszerváltás idején a Fideszt támogatta Soros és Csurka is, mivel antikommunista egység volt. A korrupció azt jelenti, hogy pénzzel befolyást vásárol, és az az ember még nem született meg, aki engem pénzért meg tud vásárolni, hogy döntéseket hozzak – tette hozzá.

Ha olvasnák a német és angolszász sajtót, akkor látnák az ottani korrupciós ügyeket – mondta a kormányfő. Németországban éppen áll a bál a legnagyobb pénzmosási botrány miatt, ami az egyik legnagyobb bankot érinti. Zéró tolerancia lesz a korrupcióval szemben, amíg én vagyok a miniszterelnök.

Orbán Viktor: A Jobbik lett az ország legkorruptabb pártja

Orbán Viktor viszonválaszában közölte, olyan kormány van, ami zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben. Aki megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki, és ettől lett a Jobbik az ország legkorruptabb pártja – mondta a kormányfő.

Forrás: hirado.hu