„Azért a VÍZ az úr!”

Fotó: pannon-viz.hu

Áder János köztársasági elnök úr, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően újabb kiemelt jelentőségű nemzetközi vízügyi tanácsk

ozások lesznek Budapesten 2018. szeptemberében.  A Polgári Kisgazdák szakértői is rendszeresen részt vesznek a vízügyi és a vízüggyel kapcsolatos konferenciákon, szakmai rendezvényeken.

A szeptemberi konferenciákra több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat. 

(Kékesi Márton, KPE szakértő)

 

 

Szeptemberben Budapest ismét a víz fővárosa lesz: hazánk ad otthont két gazdag szakmai programot felvonultató, eurázsiai fókuszú nemzetközi vízügyi szakkonferenciának.

A fenntartható és integrált vízgazdálkodásra, az interregionális együttműködések erősítésére, a határokon átnyúló vízügyi kérdésekre, a települési vízgazdálkodásra – urbanizáció vízügyi kihívásaira, az innovatív vízügyi megoldásokra egyaránt fókuszáló rendezvények egy héten át tartják pezsgésben majd a hazai és nemzetközi szakmát és szakmaközéletet.

7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus
2018. szeptember 11-12., Gerbeaud Ház (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Főosztály szervezésében kerül megrendezésre a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus “Fenntartható és Integrált Vízgazdálkodás a 21. században – a küszöbön álló kihívások kezelése” elnevezésű szakkonferencia, melyen elismert ázsiai és európai szakértők előadásain és kerekasztalbeszélgetésein vehetnek részt az érdeklődők.
Az Asia-Europe Meeting (ASEM) keretei között, magyar kezdeményezésre 2012-ben Budapesten indult el a dialógus a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségéről (Budapest Initiative) a Duna-Mekong együttműködés relációjában. Azóta hat, vízgazdálkodási és Duna-Mekong együttműködésről szóló szeminárium került megrendezésre, amelyeket felváltva ázsiai és európai országok szerveztek meg. Nagy örömmel jelentjük be, hogy a hetedik dialógusnak ismét Budapest ad otthont.
A nemzetközi rendezvény a határokon átnyúló vízügyi kérdésekkel, a vízgyűjtő gazdálkodás fejlesztési lehetőségeivel és az interregionális együttműködések erősítésével foglalkozik. A dialógus célja elsősorban az, hogy a Duna medence országai megosszák a határokon átnyúló vízgazdálkodás nemzetközi összehangolása terén szerzett tapasztalataikat a Mekong térségével.
Az angol nyelvű rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az esemény koncepciója, tervezett programja, és a regisztrációs űrlap elérhető a https://dunaregiostrategia.kormany.hu/7-asem-fenntarthato-fejlodes-dialogus linken.

Eurázsiai Vízügyi Konferencia – Városi megoldások, globális kihívások
2018. szeptember 13-14., Danubius Hotel Hélia (1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.).

Az Eurázsiai Vízügyi Konferencia, globális kihívások, települési megoldások címmel a települési vízgazdálkodást, az urbanizáció vízügyi kihívásaira választ adó hatékony, innovatív és fenntartható megoldásokat helyezi fókuszba.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, szervezője a Magyar Vízipari Klaszter és az ASEM Water, társszervezője az Európai Vízügyi Szövetség és a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, szakmai közreműködőként az esemény partnere a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A nemzetközi tanácskozás kiemelt jelentőségű, hiszen a magyar vízipar és vízdiplomácia aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat. A konferencia nyelve angol, magyar résztvevők számára igény esetén angol-magyar szinkrontolmácsolás is biztosított.

További információ és jelentkezés: www.asemwaterbudapest2018.hu

(ingreen.hu, Kugler Péter)