Az ország nagy részén záporokra, zivatarokra kell készülni

Fotó: szon.hu

Az északkeleti tájakon, illetve délelőtt átmenetileg a Dél-Dunántúlon számíthatunk naposabb időre, máshol általában sok lesz a felhő, keveset látjuk majd a napot – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország délnyugati kétharmadában többfelé várható zápor, zivatar, egyes részeken akár tartósabban is eshet, de a csapadék pontos térbeli eloszlása bizonytalan. Kisebb körzetekben jelentős mennyiség is hullhat. Csak kevés helyen élénkül meg a keleties szél.

(Fotó: met.hu)

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között várható, de a tartósabban csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb, míg délkeleten, keleten enyhébb lehet az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

(Fotó: met.hu)

Az ország nagyobb részén felhős időre számíthatunk, de kisebb-nagyobb körzetekben szakadozottabb lehet a felhőzet. Szórványosan, legkisebb eséllyel az északkeleti, valamint a délnyugati megyékben valószínű további eső, záporeső, néhol zivatar is lehet.

(Fotó: met.hu)

A Dunántúlon az északnyugati szelet hajnalban élénk lökések kísérhetik. Hajnalra 7 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Forrás: hirado.hu, met.hu