Az NHKV megkezdte az utolsó negyedéves, illetve elmaradt szemétszállítási számlák kiküldését az ügyfeleknek

Fotó: orientpress.hu

Álláspontunk szerint meg kell szűnjön az a helyzet, hogy a hulladékszállítási díjak akár több hónapra egyszerre kerüljenek a polgárokhoz kézbesítésre. Megalapozottak azok a panaszok, amelyek arról szólnak, hogy fizetési nehézségeik vannak az embereknek, különösen az ünnepi időszak előtt. (kpe)

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. megkezdte az utolsó negyedéves, illetve elmaradt szemétszállítási számlák kiküldését az ügyfeleknek. Az NHKV minden ügyfélnek kamatmentes részletfizetési kedvezmBelföld:

ényt biztosít a visszamenőleges számlák kifizetésére – közölte a társaság szerdán az MTI-vel. A közleményben ismertetik, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításával létrehozott NHKV létrejöttekor 105 különböző hulladékszállítási céget, és azok különböző számlázási rendszereit kellett egyesíteni, ami hosszú időt vett igénybe és problémákat okozott a számlázási rendszerben. Az informatikai átállás a végéhez ért, és a jövő évi első negyedéves számlákat már rendben megkapják az ügyfelek – tették hozzá. MTI