Az iskola közelében lövöldöztek a migránsok Palicson, egyikük életveszélyesen megsérült

Fotó EPA

Újabb lövöldözés volt vasárnap délelőtt a vajdasági Palicson. Az ijesztő géppuskaropogással járó incidens a település központjában történt, mindössze 150 méterre egy általános iskolától.

Az M1 helyszínről bejelentkező tudósítója elmondta, hogy a rendőrség gyorsan a helyszínre érkezett, a fűben találtak egy sérült migránst, akit a szabadkai közkórházba szállítottak,

az illegális bevándorló az egészségügyi intézmény közlése szerint életveszélyes állapotban van.

„A rendőrség jelenleg is helyszínel, az utcát lezárták, az itt élők meg vannak riadva, alig hiszik el, hogy ilyesmi történt a közvetlen szomszédságukban” – mondta Pethő Attila tudósító.

A rendőrség közlése szerint tíz-tizenöt migránst eltávolítottak a házból, ám a bevándorlók egy része  megszökött a helyszínről.

Nem ez az első fegyveres incidens a Vajdaságban, ahol lassan mindennapossá válnak a bevándorlók miatt az utcai lövöldözések.

Szabadkára is folyamatosan érkeznek a migránscsoportok, a taxisok szinte megállás nélkül szállítják az illegális bevándorlókat a szerb-magyar határ közelébe, akiknek az a célja, hogy a magyar határon átjutva elérjék az Európai Uniót.

Forrás: hirado.hu