Az Európai Bizottság jóváhagyását követően indul az agrárium számára a 25 milliárd forintos mentőcsomag

Fotó: Shutterstock

A mentőcsomagról még keveset tudunk. Szakértőink segítségével arra törekeszünk, hogy lehetőleg még a mentőcsomag pályázati kiírása előtt a lehető legtöbbet megtudjuk arról, hogy milyen feltételek lesznek előírva a támogatás elnyeréséhez. Minden ismeretünket haladéktalanul megosztjuk tagjainkkal.

Arra kérjük tagjainkat, különösen választókerületi vezetőinket, hogy szorgalmazzák a területileg illetékes NAK-nál a gyors és időben történő tájékoztatást. Ezúttal sem egymás versenytársai leszünk, arra kell ügyelnünk, hogy a kis- és közepes gazdálkodók, vállalkozók ne szenvedjenek hátrányt. (kpe)

 

Az agrártárca 25 milliárd forintos mentőcsomagja hamarosan élesedik

A mezőgazdasági termelők és az élelmiszeripar szereplői is számíthatnak támogatásra abból a mintegy 25 milliárd forintos csomagból, amelyet az Agrárminisztérium a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került gazdálkodók és vállalkozók megsegítésére különített el – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az értesülés szerint az új támogatási konstrukciók kialakításán jelenleg is dolgoznak a tárca illetékesei. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az Európai Bizottság gyorsított eljárású jóváhagyását követően mielőbb meghirdethessük az új felhívásokat” – fogalmazott a lapnak a minisztérium.

MAGYARNEMZET.HU