Az EP elfogadta az uniós költségvetésről szóló tárgyalási álláspontját

Erdős Norbert EP képviselő, aki számos polgári kisgazda indítványt vitt sikerre. - A kép forrása: behir.hu

Az Európai Parlament (EP) elfogadta az unió 2020 utáni, következő hosszú távú költségvetésére vonatkozó, az egyes programokra szánt konkrét összegeket is tartalmazó tárgyalási álláspontját – tudatta az uniós Parlament szerdán.

A képviselők kijelentették, hogy az EP készen áll a következő költségvetésről szóló tárgyalások megkezdésére a tagállami szakminisztereket tömörítő tanáccsal. Az álláspont szerint az EP az Európai Bizottság által benyújtott javaslatot kiindulópontnak tekinti, és úgy véli, hogy az abban javasolt összegek nem teszik lehetővé, hogy az unió eleget tegyen a politikai ígéreteinek és válaszoljon az előtte álló fontos kihívásokra – közölték. Deutsch Tamás és Erdős Norbert a Fidesz EP-képviselői az MTI-hez eljuttatott közös közleményükben kijelentették, hogy Magyarország számára továbbra is elfogadhatatlan a 2020 utáni pénzügyi keretre vonatkozó javaslat. Deutsch Tamás megjegyezte: a javaslat bevezetne egy migrációs bónuszt, miszerint az EU 400 eurót fizetne minden befogadott migráns után az ebben jól teljesítő régióknak. (Forrás: MTI)

A Fidesz európai parlamenti képviselői hősies küzdelmet folytatnak azért, hogy Magyarországnak, ezen belül a magyar agráriumnak az uniós költségvetésen belüli kedvező pozíciói megmaradjanak. Az európai uniós képviselők választása kiemelten fontos a számunkra, mert csak erős és jól felkészített Fidesz – KDNP és Kisgazda képviselőkkel remélhetjük a sikert. (KPE)