Az ENSZ globális alapot hoz létre a betegek kezelésére

Fotó MH

Az ENSZ globális alapot hoz létre az új típusú koronavírus-fertőzésben (Covid-19) világszerte megbetegedettek kezelésének támogatására, melynek legfontosabb célja, hogy a gyengébb egészségügyi rendszerrel rendelkező országoknak segítséget nyújtson a járvány elleni harcban, s mérsékelje a vírus okozta hosszantartó következményeket.

A második egymást követő napon csökkent a halottak és az új betegek száma Olaszországban. A halottak száma az utóbbi három napban folyamatosan csökkent: szombaton 793-an, vasárnap 651-en haltak meg. Csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma is, a szombati 4821 és a vasárnapi 3957 után. Kevesebb mint 26 ezren vannak kórházban, több mint háromezren intenzív osztályon.

A Spiegel szerint az első teszt nem mutatta ki a koronavírust Angela Merkel német kancellrá szervezetében, aki vasárnap óta van házi karanténban, miután a háziorvosa, aki pénteken oltotta be pneumococcus okozta tüdőgyulladás ellen, koronavírusos lett.

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat a járvány megfékezése végett – jelentette be hétfő este Boris Johnson miniszterelnök.

Meghosszabbította egy héttel a cseh kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt, kedd reggel lejáró kilencnapos országos vesztegzárat. Andrej Babis miniszterelnök az ország lakosságához intézett hétfő esti beszédében elnézést kért a kormánya által elkövetett hibákért is.

Románia lezárta határait a külföldiek előtt, és hétfőtől a legszükségesebb utakra korlátozzák a kijárást.

MTI, 24.HU, ATV – ESTI HÍRADÓ