Az elsáncolt falu

– Szíki Károly újabb könyvbemutatója és választási véleménye Egerben-

Immáron második alkalommal kerül sor Szíki Károly Arany Érdemkeresztes színművész  könyvbemutatójára Egerben. Ezúttal  a  Kovács András vezette Rok Cafe-ban jöttek össze a könyvbarátok. Az alkalmat az adventi időszak kínálta jó lehetőségnek. A bemutatót Szíki így hirdette meg: Meghívom egy kávéra! A rendezvényt Bodor Sarolta moderálta, közreműködött Patkós Attila előadóművész.

A könyvbemutatót megtisztelte nejével Barczi Zsolt, aki Andornaktája új polgármestere az októberi választás óta. Barczi, akinek kiadóként sokadik munkája Az elsáncolt falu, mely Szíkinek a 21. kötete,  a 4 Pont Nyomda vezetőjeként és polgármesterként is üdvözölte a megjelenteket.

A közönség kérdéseket intézett az íróhoz, legjobban az érdekelte őket, mi a véleménye és meglátása arról, hogy Egerben új testület irányítja a várost. Szíki erre annyit válaszolt, hogy bár közéletben  rendkívül sokat tett azért, hogy Habis László vezesse a város, hiszen személyét 8 évvel ezelőtt ő maga javasolta polgármesternek, de ebben a két periódusban semmi figyelmet, megtiszteltetést nem kapott a városért kifejtett munkájáért, melyet nem csak helyben, de a határon túl és a diaszpórában is kifejt. Hiába terjesztették fel több ízben városi díjra, rangra, egyetlen egy elismerést sem kapott, munkáit egyetlen fillérrel sem támogatták, a FIDESZ őt, mint kisgazda elnököt nem tartotta partnernek, a városban észlelt problémafelvetéseire többnyire hazug válaszok érkeztek, a városi televízió ellene irányuló bojkottja és alapítóként  színháztól való blokkolása fölött szemet hunytak. Ami pedig a legfájdalmasabb, hogy hiába terjesztett fel 56-os forradalmárokat-  kik Egerért börtönt is szenvedtek- elismerésre, városi díszpolgári címre, sokadik kérését is lesöpörték az asztalról. Éppen ezért úgy gondolja, hogy számára rosszabb nem jöhet ennél, sőt tele van reményekkel.

A bemutató vége előtt az író dedikálta könyvét, mint adventi ajándékot.

Heti Hang Szóró—-Hangosan mindenről, ami nekünk fontos