Az ellenzék eltörölné a szolgálati jogviszonyt és önálló egészségügyi minisztériumot hozna létre

hvg.hu

Első dolga lesz választási győzelem esetén az egységes ellenzéknek, hogy visszavonja az egészségügyi dolgozókat érintő szolgálati jogviszonyt – közölte Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus a DK-s Komáromi Zoltánnal és a momentumos Havasi Gáborral mutatta be az ellenzék egészségügyi programjának legfontosabb elemeit. A koronavírus-járványra utalva a jobbikos politikus kijelentette, jól látszott, hogy nem volt gazdája a pandémia kezelésének.
Ebből is látszik, hogy önálló egészségügyi minisztériumra van szükség, ami a programunk egyik alapja – hangsúlyozta. Havasi Gábor – aki a fővárosi önkormányzat egészségügyi tanácsnoka is – szerint az ellenzék célja, hogy a hatékonyság növelésével, jobb szervezettséggel csökkentsék a várólistákat, illetve a megelőzéssel, korai felismeréssel növeljék a daganatos betegek gyógyulásának esélyeit. Komáromi Zoltán, a DK politikusa szerint az orvos- és szakápolóhiány minden területet érint, a magánegészségügyet is – mondta, majd megígérte: kormányra kerülésük után már néhány hónappal láthatók lesznek az eredményeik. A távlati terveikről azt mondta, négy év alatt arányaiban európai szintre kell emelni az ágazatra fordított kiadásokat.

MTI