Az egyszerű ember / Zelenszkij toszkánai villáját orosz bérlőknek adhatták ki

Értesülések szerint az ukrán elnöknek a toszkánai Forte dei Marmiban van egy csinos villája, amelyet állítólag 3,8 millió euróért vett még 2017-ben. Az olasz sajtó azt írja, idén orosz vendégek pihentek ott.

Egy svájci portál, a Switzerland Times cikke szerint Londonban élő oroszok állítólag 50 ezer euróért bérelték ki az ukrán elnök villáját. A luxusingatlan 15 szobás, és tartozik hozzá egy fürdőmedence is, a vendégek pedig még fotókat is posztoltak augusztusi nyaralásukról.

A térség lapja, az Il Terreno megtalálta azt a helyi ingatlanügynökséget, amely a villa bérbeadását intézte. Kiderült, hogy az ügynökség eleinte koreai turistákkal egyezkedett, de nem jött létre az üzlet. Ezután jöttek képbe az orosz bérlők. Van azonban egy szigorú feltétel is, orosz állampolgárok nem vehetik bérbe az ingatlant.

Ha ez mégis így volt, az felettébb kellemetlen lehet az ukrán elnöknek, aki már hetek óta győzködi az európai államokat, hogy ne adjanak ki vízumot orosz turistáknak. Ezt a javaslatot egyébként az EU már el is fogadta.

A villa szomszédságában élők állítólag tényleg hallottak oroszokat hangosan beszélni, ezt azonban az ingatlanügynökség határozottan cáfolja. Az ügynökség vezetője szerint az olasz lap cikkében feltételezéseket fogalmaztak csak meg. 

A villát nyárra egy házaspárnak adtuk ki, de azt nem mondhatom meg, hogy londoniak voltak, vagy sem

– mondta a cég tulajdonosa. Annyit azonban hozzátett, hogy oroszok nem lehettek, mert kikötés, hogy sem oroszoknak, sem ukránoknak nem adhatják ki a bérleményt. Szerinte a bérlőkhöz érkezhettek időnként oroszul beszélő vendégek. Ugyanakkor a Bild emlékeztet arra, hogy a villát bárki kibérelhette, majd átengedhette az ingatlant oroszoknak is.

Állítólag Volodimir Zelenszkij 3,8 millió euróért vette a villát még 2017-ben. A toszkánai környéken van egyébként egy háza az ismert orosz oligarchának, Roman Abramovicsnak is.

Forrás: index.hu

https://index.hu/kulfold/2022/09/02/zelenszkij-toszkana-villa-berlo-kiadasorosz-haboru-ukrajna/