Az egyik vadász 9 éves fia lőhette le a jeladós farkast!

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint vadászni vitte a gyereket a két férfi, és eközben történt a farkas kilövése.  Ahogy beszámoltunk róla augusztus 2-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével elfogta azt a két szabolcsi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett szürke farkas kilövéséhez.

Időközben sor került a kihallgatásra és a gyanúsításra is, ám az ügyészség szerint a farkast az egyik férfi 9 éves fia lőtte ki. Mint dr. Barkó Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője portálunknak elmondta, a természetkárosítás vádjában indult ügyben az Encsi Járási Ügyészség jár el. A két férfi a kihallgatásuk során megtagadták a vallomástételt, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyészség ezt már el is bírálta és elutasította, illetve a rendőrség kezdeményezését támogatva javaslatot tettek a gyanúsítottak letartóztatására. Ezt a szökés elrejtőzés és a bizonyítási eljárás akadályozása, befolyásolása miatt látják indokoltnak – erről a bíróság dönt majd.

– 2023. április 1-én az egyik férfi a másik felügyeletére bízta a kilenc éves gyermekét, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Azt ezután feltették az apa tulajdonát képező autóra, és az apa ezt követően levágta a tetemről a jeladót, amelyet a Hernádba dobtak, a tetem nem került elő – mondta el a főügyészség szóvivője.Dr. Barkó Tamás hozzátette, az apát természetkárosítás bűntettével, kiskorú veszélyeztetése bűntettével, lőfegyverrel visszaélés bűntettével és nagy értékű károkozással gyanúsítja jelenleg az ügyészség, ugyanis a jeladó értéke négyezer euró. A másik férfit természetkárosítás bűntettével, és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolják.

Forrás: boon.hu

https://www.boon.hu/helyi-kek-hirek/2023/08/ugyeszseg-vadasz-9-eves-fiu-jelados-svajci-farkas-boon