Az egészségügyi törvény parlamenti vitáját megelőzően kilencpárti egyeztetést kezdeményezett Pintér Sándor

Fotó: Shutterstock

Korábban már megjelentettünk az egészségügyi törvényről egy előzetes összefoglalót. Kérjük, hogy figyeljék honlapunkat, a törvényről részletesebb írással jelentkezünk.

KPE

Az egyeztetésre a Fidesz és a KDNP frakciókon kívül az LMP és a Mi Hazánk frakcióból jött el országgyűlési képviselő

Az egészségügyi törvény parlamenti vitáját megelőzően kilencpárti egyeztetést kezdeményezett Pintér Sándor belügyminiszter annak érdekében, hogy személyesen adjon tájékoztatást a törvényjavaslat céljáról, tartalmáról a parlamenti frakciók vezetőinek, szakpolitikusainak, szakértőinek – áll a  Belügyminisztérium közleményében. 

Az egyeztetésen – a belügyminiszter mellett – ott volt Rétvári Bence parlamenti, Felkai László közigazgatási és Takács Péter egészségügyi államtitkár, az Országos Kórházi Főigazgatóság és az Országos Mentőszolgálat vezetői, hogy minden kérdésre gyors és pontos szakmai választ kaphassanak a frakciók.

Hozzátették, az egyeztetésre a Fidesz és a KDNP frakciókon kívül az LMP és a Mi Hazánk frakcióból jött el országgyűlési képviselő, az MSZP szakértőkkel képviseltette magát. A DK, a Jobbik, a Momentum és a Párbeszéd egész egyszerűen nem vett részt az egyeztetésen.

Jól mutatja a baloldal kétszínűségét és felkészületlenségét, hogy folyamatosan az egyeztetéseket kérik számon a kormányon, de amikor meghívást kapnak egy szakmai egyeztetésre, akkor arra a baloldali pártok többsége el sem megy.

Mint írják, Budapesttől Brüsszelig az egyeztetések fontosságáról papolnak, amikor pedig lehetőségük van rá, nem hajlandók egy asztalhoz ülni a kormányzattal. Pedig az ágazat szakmai vezetői azért voltak jelen, hogy minden érdemi, szakmai kérdést megválaszoljanak. Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldalt csak a rémhírterjesztés, a politikai adok-kapok érdekli, az érdemi párbeszédet bojkottálják. Nem az egészségügy jövője, hanem a politikai hangulatkeltés fontos számukra. Ami nem a látványos médiaakciók, vagy az üres szlogenek terepe, oda nem mennek el. Folyamatosan támadják az egészségügyi módosításokat, de most önmagukat leplezték le azzal, hogy érdemi indok nélkül távol maradtak. Szomorú látlelet a baloldal képmutatásáról – zárja a Belügyminisztérium közleményét. 

Forrás: MH/MTI

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20221123-az-egeszsegugyi-torveny-parlamenti-vitajat-megelozoen-kilencparti-egyeztetest-kezdemenyezett-dr-pinter-sandor