Az aratás tűzvédelmével kapcsolatos értekezletet tartottak Győrben

Aratási tűzvédelmi gyakorlat Tóalmáson. - Tartsuk gondosan be a tűzvédelmi előírásokat, hogy erre élesben sohase kerüljön sor. - A kép forrása: toalmas.hu

Június 5-én a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltségen aratási értekezletet tartottak, melyre várták a kirendeltség illetékességi területéhez tartozó településeken tevékenykedő mezőgazdasági vállalkozókat, önkormányzatok képviselőit és tűzvédelmi szakembereket is.

Az értekezletet Nagy András tűzoltó alezredes hatósági osztályvezető nyitotta meg, felhívva a jelenlevők figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára minden területen, így a mezőgazdaságban is. Később Pásztor Petra tűzoltó hadnagy az aratással kapcsolatos tűzvédelmi szabályok betartásáról, a mezőgazdaságban résztvevő gépek rendszeres karbantartásának fontosságáról, a tarlóégetés szabályiról, a szabadtéri égetés lehetőségeiről tartott előadást, majd Pfeiffer-Molnár Anita tűzoltó százados ismertette az aratással kapcsolatos tűzvédelmi bírságtételeket, a különböző szankciókat. A következő előadás a mezőgazdaságban előforduló veszélyes anyag (vegyszer, műtrágya, üzemanyag) szállítás, felhasználás szabályairól szólt, majd néhány megtörtént tűzeset tanulságait mutatta be Gaál László tűzoltó százados. Az előadások zárásaként a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vízügyi hatóságának szakemberei ismertették a kút-, öntözés- és vízhasználatra vonatkozó szabályokat is. Az értekezlettel párhuzamosan Győr-Ménfőcsanakról általános iskolások is érkeztek a győri tűzoltó laktanyába. A gyerekek amellett, hogy megnézték a tűzoltóságot és az ott található járműveket, felszereléseket, láthattak egy próbariasztást, valamint a tüzek megelőzésének fontosságáról, a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól is hasznos információkhoz jutottak. (Forrás: kisalfold.hu)

Valiczkó Mihály, Győrasszonyfa polgármestere tűzvédelmi tájékoztatást tart. (Valiczkó Mihály a fotón balról, középen Kara Ákos országgyűlési képviselő, jobbról a helyben illetékes tűzoltók képviselője) – A kép forrása: kpe.hu

Valiczkó Mihály, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésnek a tagja, a Győr-Moson-Sopron megyében dolgozó Polgári Kisgazda Szervezet elnöke, a helyi polgárőrök vezetője, Győrasszonyfa polgármestere: a Polgári Kisgazdák arra hívják fel mindenkinek a figyelmét, hogy a mező- és erdőgazdasági területeken tiszteletben kell tartani az elrendelt tűzgyújtási tilalmakat. A felelőtlen magatartás nagyon súlyos anyagi károkhoz vezethet. (KPE)