Az amerikai nagykövet szerint nagy veszteség lenne Magyarországnak, ha elmenne a CEU

UNITED STATES - CIRCA 2000: OTB Chairman David, azaz David B. Cornstein. - A kép forrása: zoom.huCornstein. (Photo by Howard Earl Simmons/NY Daily News Archive via Getty Images)

Az amerikai nagykövet szerint nagy veszteség lenne Magyarországnak, ha elmenne a CEU. Ha viszont marad, akkor betonszilárdságúra kovácsolható az USA és Magyarország együttműködése.

Az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete, David B. Cornstein szerint az amerikai-magyar kapcsolatok az elmúlt időkben „nem olyanok voltak, mint amilyennek lenniük kellett volna.” David B. Cornstein első hivatalos vidéki látogatásán, szerdán Debrecenben, a Református Nagytemplom előtt újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy a kapcsolat már megváltozott.  Kérdésre válaszolva kitért a Közép-európai Egyetem (CEU) ügyére, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy „nagy veszteség lenne Magyarországnak, ha elmenne a CEU” Budapestről. „Úgy érzem, ha ez az ügy megoldódik, akkor betonszilárdságúra kovácsolható az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország együttműködése” – fűzte hozzá. (Forrás: MTI/nyugat.hu)